FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. lipnja 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. lipnja 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

MADRID - Nekoliko stotina golih biciklista i biciklistica kružilo je u subotu španjolskim gradovima na svojim vozilima, prosvjedujući na taj način protiv automobilima napučenih gradskih ulica i tražeći više poštovanja za korisnike vozila koja ne zagađuju okoliš. Sa sloganima "Jedan automobil manje" i "Biometanol" ispisanim na leđima, goli su prosvjednici sudjelovali u trećoj, već tradicionalnoj godišnjoj manifestaciji koja se održava pod nazivom Ciclonudista u Madridu, Barceloni i Pamploni. Prosvjed je dio događaja koji se održao u raznim gradovima Europe, te Sjeverne i Južne Amerike. Organizatori prosvjeda tvrde da je vožnja biciklom zdrav i učinkovit oblik urbanog prijevoza koji gradske vlasti i španjolski vozači automobila ignoriraju. Procjenuje se da u Španjolskoj prosječno na svakog državljana otpada po jedan automobil.

KIJEV - Manji francuski privatni zrakoplov je zbog tehničkih problema morao prisilno sletjeti na autocestu koja povezuje Kijev s Odessom, izvijestilo je ukrajinsko ministarstvo za izvanredna stanja. Incident, u kojemu nije bilo žrtava, dogodio se u subotu ujutro u području blizu Odesse, izvijestilo je ministarstvo. Privatnim je zrakoplovom upravljao njegov francuski vlasnik, a u njemu se još nalazio jedan ukrajinski državljanin.

ZAGREB/WASHINGTON - Američki su znanstvenici nedavno otkrili novu, do sada nepoznatu vrstu morskog psa čekićara u vodama sjeverozapadnog Atlantika, uz obalu američke države Južne Karoline, izvijestio je BBC. Otkrivena vrsta izgledom podsjeća na skupinu morskih pasa koja je poznata pod zajedničkim nazivom morski pas čekićar, no znanstvenici tvrde da se ova vrsta razmnožava samo u vodama obale Južne Karoline. Ustvrdili su da je otkrivena vrsta "genetski različita" od njoj sličnih te da se razmnožava samo u spomenutom području. Znanstvenici strahuju da bi uskoro moglo doći do njezina izumiranja i nastojat će se izboriti za posebnu zaštitu ženki. Do sada su bile poznate 454 vrste morskih pasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙