FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 17. lipnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 17. lipnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

DUBLIN - Mama patka je u petak, već prema višegodišnjoj tradiciji, zaustavila promet u središtu Dublina vodeći svojih sedam pačića na prvo plivanje u jezerce. Patka je pred oduševljenim prolaznicima svoj podmladak selila iz gnijezda u području Trinity Collegea do 800 metara udaljenog gradskog parka St. Stephen. "Ona to radi posljednjih šest ili sedam godina. Polaže jaja na području sveučilišta i onda pačiće odvodi u park", rekao je agenciji Reuters čuvar u Trinity Collegeu. "Obično je 'susretljiva' i pačiće vodi do parka tijekom večeri kad je mirno i nema prometa. No, ponekad se požuri pa moramo tražiti policiju da nam pomogne". Ovoga su puta dva čuvara iz Trinity Collegea, uz pomoć prometnih policajaca, sigurno ispratila novu pačju obitelji preko nekoliko prometnih ulica.

WINDHOEK - Tragom Angeline Jolie i Brada Pitta, još će jedna američka zvijezda, Britney Spears, možda roditi u Namibiji, rekao je namibijski dužnosnik u petak. Zamjenik ministra okoliša i turizma Leon Jooste rekao je da su u Namibiji primili upit u ime 24-godišnje pop zvijezde koja ima 9-mjesečnog sina Seana Prestona sa suprugom Kevinom Federlineom. "Ona je pokazala interes da dođe u Namibiju. Ništa još nije potvrđeno no definitivno postoji mogućnost da se to dogodi", rekao je Jooste, no nije želio dati druge pojedinosti. Spears, koja je nedavno objavila da čeka drugo dijete, kritizirali su tabloidi dovodeći u pitanju njene roditeljske sposobnosti. Sigurno bi joj odgovarali mir i privatnost u kojima su uživali Angelina i Brad u Namibiji gdje je prošlog mjeseca rođena njihova kćer Shiloh Nouvel Jolie-Pitt.

SOFIJA - Grom je u središnjoj Bugarskoj ubio cijelo stado od 70 koza no njihov je pastir ostao neozlijeđen, objavili su lokalni mediji. Stado se zbog ljetne oluje okupilo ispod velikog stabla, a samo je jedan udar groma bio dovoljan da ubije sve koze. "Barem je pastir, koji je bio pod drugim stablom, uspio preživjeti", rekla je dužnosnica lokalne civilne zaštite.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙