FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Srbija spada u EU

LJUBLJANA/BRUXELLES, 15. svibnja (Hina) - Slovenski ministarvanjskih poslova Dimitrij Rupel u ponedjeljak je na zasjedanjuministara vanjskih poslova Europske unije upozorio da EU mora zadržatieuropsku perspektivu za države zapadnog Balkana, pri čemu je posebiceupozorio na teškoće s kojima se Srbija sučeljava.
LJUBLJANA/BRUXELLES, 15. svibnja (Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel u ponedjeljak je na zasjedanju ministara vanjskih poslova Europske unije upozorio da EU mora zadržati europsku perspektivu za države zapadnog Balkana, pri čemu je posebice upozorio na teškoće s kojima se Srbija sučeljava.

"Potrebno je sačuvati europsku perspektivu za države zapadnog Balkana i ne slati pogrešne poruke o apsorpcijskoj sposobnosti Europske unije jer bi to moglo zakočiti napredak u regiji", rekao je Rupel u Bruxellesu, a prenose slovenski mediji.

Rupel je, kako dodaju, posebno istaknuo teškoće koje ima Srbija zbog pregovora o statusu Kosova, referenduma u Crnoj Gori i suradnje sa sudom u Haagu.

"Srbija spada u Europsku uniju", rekao je Rupel koji se boji da bi prekid pregovora sa Srbijom mogao dovesti do "nedemokratske alternative".

Rupel je predložio da se uređenjem državne administracije na Kosovu bavi Organizacija za sigurnost i suradnju u Europi (OESS), pri čemu je Slovenija, kako je ustvrdio, spremna pomoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙