FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Douste-Blazy opomenuo Draškovića da se Mladić mora "žurno" uhititi

PARIZ, 25. travnja 2006. (Hina/AFP) - Šef francuske diplomacijePhilippe Douste-Blazy upozprio je u ponedjeljak svog kolegu iz SCGVuka Draškovića da "čim prije" mora izručiti bjegunca Ratka MladićaHaškome sudu, nekoliko dana prije isteka roka koji je EU postavio zanjegovo uhićenje.
PARIZ, 25. travnja 2006. (Hina/AFP) - Šef francuske diplomacije Philippe Douste-Blazy upozprio je u ponedjeljak svog kolegu iz SCG Vuka Draškovića da "čim prije" mora izručiti bjegunca Ratka Mladića Haškome sudu, nekoliko dana prije isteka roka koji je EU postavio za njegovo uhićenje.

"Podsjetio sam Vuka Draškovića - znam da je istog mišljenja - da je za Srbiju važno i prijeko potrebno čim prije ispuniti obveze prema Međunarodnome kaznenom sudu iz Den Haaga", rekao je Douste-Blazy na zajedničkoj konferenciji za tisak. "Preuzete su obveze glede Mladićeva izručenja pravosuđu. One se moraju poštovati. Posrijedi je europska budućnost Srbije i Crne Gore", dodao je.

Europska unija (EU) zaprijetila je da početkom svibnja neće nastaviti pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa SCG ukoliko se Ratko Mladić, bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, optužen 1995. za ratne zločine i za genocid, ne uhiti do 30. travnja.

"Bjegunci i njihovi zaštitnici u Srbiji doveli su Srbiju u prilično tragičan položaj. Naša budućnost ovisi o onima koji bježe pred pravosuđem", rekao je Drašković optuživši bjegunce da su "srpski narod uzeli za taoca".

Douste-Blazy i Drašković razgovarali su i o rješavanju konačnog statusa Kosova.

Drašković je podsjetio na "dvije bitne stvari" za Srbiju: na "zaštitu srpske zajednice i crkava na Kosovu i na poštovanje međunarodno priznatih granica Srbije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙