FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ceku: Beograd nije konstruktivan u pregovorima o Kosovu

SOFIJA, 29. travnja 2006. (Hina/AFP) - Kosovski premijer Agim Cekuizjavio je u subotu u Sofiji da Srbija nije bila konstruktivna napregovorima o statusu Kosova i zatražio je neovisnost za tu srbijanskupokrajinu.
SOFIJA, 29. travnja 2006. (Hina/AFP) - Kosovski premijer Agim Ceku izjavio je u subotu u Sofiji da Srbija nije bila konstruktivna na pregovorima o statusu Kosova i zatražio je neovisnost za tu srbijansku pokrajinu.

"Beograd nažalost nije bio konstruktivan u tom krugu pregovora", rekao je Ceku novinarima u prigodi održavanja konferencije o "političkoj strategiji za Balkan".

"Srbija je dosad imala etnički i teritorijalni pristup, dok smo mi bili zauzeli građansko stajalište. To je velika razlika", rekao je premijer.

"Neovisnost je jedino rješenje za Kosovo koje treba ući u Europu i u NATO i biti u dobrim odnosima sa svim susjedima", dodao je.

Cekuova izjava dolazi dan pošto je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u petak u Sofiji izjavio da bi neovisnost Kosova imala "pogubne posljedice" za čitavo područje.

Lavrov je dodao da se Moskva ne slaže s onima koji žele uvjeriti Srbe i Rusiju da za tu pokrajinu nema drugog rješenja do neovisnosti.

U toku su pregovori između Prištine i Beograda na kojima se treba utvrditi konačni status te srbijanske pokrajine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙