FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drašković: Neovisnost Kosova bi ugrozila zbližavanje Srbije i EU

PARIZ, 26. travnja 2006. (Hina/AFP) - Proglašenje kosovske neovisnostiugrozilo bi približavanje Srbije Europskoj uniji i izavalo "nemir" naBalkanu, izjavio je u srijedu u Parizu ministar vanjskih poslova SCGVuk Drašković.
PARIZ, 26. travnja 2006. (Hina/AFP) - Proglašenje kosovske neovisnosti ugrozilo bi približavanje Srbije Europskoj uniji i izavalo "nemir" na Balkanu, izjavio je u srijedu u Parizu ministar vanjskih poslova SCG Vuk Drašković.

"Europski put Srbije može ugroziti proglašenje albanske države na srpskom teritoriju", rekao je Drašković tijekom posjeta Parizu, kako prenosi AFP.

"Neki govore da albanska većina u toj pokrajine može izazvati sukobe ako ne dobije neovisnost. Ali, kako bi na neovisnost reagirao srpski narod, u Srbiji, BiH, Makedoniji, Njemačkoj", zapitao se i zaključio da bi "to za sve Srbe bilo poniženje" i dodao da je Kosovo "duhovna koljevka" Srba.

Drašković je također ocijenio je proglašenje kosovske neovisnosti predstavljalo veću "prepreku" za pridruženje Srbije Europi nego kašnjenja u uhićenjima haških optuženika.

Europska unija je kao rok za uhićenje Ratka Mladića odredila 30. travnja i u suprotnom zaprijetila prekidom pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s Beogradom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙