FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Qeku: Kosovo želi dobre odnose sa Srbijom

PRIŠTINA, 24. travnja 2006. (Hina) - Kosovski premijer Agim Qekuizjavio je ponedjeljak u Prištini da vlada želi dobre odnose saSrbijom, ali da je za dobre odnose potrebna i volja druge strane.
PRIŠTINA, 24. travnja 2006. (Hina) - Kosovski premijer Agim Qeku izjavio je ponedjeljak u Prištini da vlada želi dobre odnose sa Srbijom, ali da je za dobre odnose potrebna i volja druge strane.

Premijer Qeku je, u redovitom tjednom obraćanju građanima preko Radija-Kosova, rekao da srbijanske institucije trebaju učiniti sve u rasvjetljavanju sudbine tisuća nestalih Albanaca. On je također zatražio od Srbije da se distancira od prošlosti i "ispriča za stravične zločine počinjene na Kosovu".

Po njegovim riječima, Srbija treba prihvatiti novu realnost i priznati "Kosovo kao neovisnu i suverenu državu", u kojoj Srbi kao građani Kosova trebaju ostvariti svoju budućnost "u miru i međusobnom poštovanju".

Govoreći o određivanju granice s Makedonijom, Agim Qeku je naglasio da to neće biti jabuka razdora u dobrim međusobnim odnosima i da će se s makedonskom stranom naći modus vivendi polazeći od načela nepromjenjivosti granica u regiji.

Kosovo je Crnoj Gori dalli jasne signale da želi iskrenu suradnju, rekao je Qeku i dodao da je Crna Gora imala konstruktivnu politiku prema Kosovu i u vrijeme vladavine Slobodana Miloševića.

Rekao je također da kosovski narod neće nikad zaboraviti pomoć Crne Gore koja je prihvatila kosovske izbjeglice tijekom rata sa Srbijom.

Qeku je pozitivno ocijenio dobre odnose s Albanijom i naglasio da "dobri međualbanski odnosi nisu i ne mogu biti na štetu drugih".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙