FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. svibnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. svibnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Rani ikonoklastički rad Andyja Warhola koji prikazuje limenku Campbell juhe s poderanom etiketom prodan je na aukciji u New Yorku za 11,7 milijuna američkih dolara. Na aukciji poslijeratne i suvremene umjetnosti u utorak u kući Christie's oštro se nadmetalo i za još tri rana Warholova rada. "Small Torn Campbell's Soup Can", slika iz 1962. godine koja prikazuje limenku s poderanom naljepnicom kupljena je navodno za kolekcionara i financijera iz Los Angelesa Elija Broada. Warholove "S&H zelene marke", također iz 1962. godine, prodane su neimenovanom ponuđaču preko telefona za 5,1 milijun dolara nakon što ih je pokušalo kupiti petoro drugih kupaca. Bilo je procijenjeno da će biti prodana za 1,5 milijuna dolara.

LOS ANGELES - Novo ispitivanje javnog mišljenja koje kaže da je zvjezdana privlačnost glumca Toma Cruisea u padu moglo bi objasniti zašto Cruiseov film "Mission Impossible III" bilježi lošu prodaju kino ulaznica. Po ispitivanju koje je institut Gallup proveo za list USA Today, objavljenom u srijedu, samo je 35 posto odraslih ispitanih tijekom vikenda, kada se film počeo prikazivati u kino dvoranama, izjavilo da ima pozitivno mišljenje o Cruiseu dok je 51 posto ispitanih imalo nepovoljno mišljenje. USA Today je izvijestio da je najoštriji pad zabilježila Cruiseova popularnost kod žena koja je od 56 posto naklonjenih žena sada pala na samo 35 posto. Film "Nemoguća misija III" u prva tri dana prikazivanja zaradio je u Sjevernoj Americi 47,7 milijuna dolara što je manje od očekivanih i predviđanih 60 do 70 milijuna dolara.

TEHERAN - Iranske žene ipak neće moći ući na stadione kako bi uživo pratile nogometne utakmice. Nakon samo dva tjedna iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad povukao je odluku koja je ženama otvorila vrata nogometnih stadiona. Ahmadinedžad je 24. travnja naložio sportskim čelnicima da omoguće ženama ulazak na nogometne stadione, te je zatražio da im se osiguraju najbolja mjesta na tribinama. Takvu odluku oštro su kritizirali vjerski čelnici i članovi Ahmadinedžadove stranke, koja ima većinu u iranskom parlamentu, ističući kako ona nije u skladu s islamskim zakonima. Suočen s takvim kritikama iranski je predsjednik morao povući svoju odluku, pa žene i dalje neće moći ući na nogometne stadione. Islamski zakoni nisu jedini razlog zabrane, smatra se da nogometni stadioni, zbog sočnih psovki koje se tamo mogu čuti, nisu prikladno mjesto za žene, pa one već 30 godina ne mogu uživo pogledati nogometnu utakmicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙