FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 6. svibnja 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti izsvijeta.
ZAGREB, 6. svibnja 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Kralj Saudijske Arabije Abdullah, kubanski predsjednik Fidel Castro, princ Albert II. od Monaka i britanska kraljica Elizabeta II. među deset su najbogatijih čelnika u svijetu, prema popisu koji je za 2006. sastavio američki časopis Forbes. Na vrhu popisa su kraljevi, ali i nekoliko predsjednika, objavio je časopis na svojoj internetskoj stranici. Saudijski kralj Abdullah (82) zauzeo je prvo mjesto, s bogatstvom koje se procjenjuje na 21 milijardu dolara. U stopu ga prate brunejski sultan Hassanal Bolkiah (59) s 20 milijarda i predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Halifa ben Zayed al-Nahyane (58), s 19 milijarda. Čelnik iz Dubaija, šeik Mohammed ben Rached al-Maktum (56) je na četvrtom mjestu (14 milijarda). Daleko iza njega su princ Hans-Adam (61) iz Liechtensteina, sa 4 milijarde i princ Albert II. od Monaka (48), s milijardom dolara. Fidel Castro (79) je na sedmom mjestu, s bogatstvom koje Forbes procjenjuje na 900 milijuna dolara, što kubanski predsjednik opovrgava, tvrdeći da je njegov osobni imetak jednak ništici, kako piše časopis.

PEKING - Kina preporučuje svojim turistima da ne pljuju, ne piju glasno i ne guraju se u redu, što se tolerira u njihovoj zemlji, ali nije uvijek dobro prihvaćeno u inozemstvu, izvijestila je agencija Xinhua. Odredišne zemlje profitiraju od tih brojnih novih turista, ali takvo ponašanje daje lošu sliku Kine, pojašnjava agencija. "Mediji Singapura izvještavaju da osoblja hotela ne podnosi kada kineski turisti pljuju u sobama ili puše u krevetu", javlja Xinhua. Singapurske zrakoplovne kompanije predbacuju Kinezima da preglasno govore i da su prosti. Peking, grad koji organizira Olimpijske igre 2008., lansirao je kampanju senzibiliziranja kako bi naučio svoje građane da poštuju redove čekanja, ne pljuju i ne piju glasno, te da prihvate manire lijepog ponašanja. Mnogi Kinezi misle da je pljuvanje dobro za zdravlje, što uništava sve pokušaje istrebljenja te navike.

LOS ANGELES - Irski glumac Pierce Brosnan dobio je glavnu ulogu u novom filmu koji se snima pod nazivom "Brak", a čija se radnja odvija četrdesetih godina prošlog stoljeća, izvijestio je u subotu časopis Variety. Pedesetdvogodišnji Brosnan u ovom će "film noiru" igrati ulogu nevjernog supruga koji odluči ubiti svoju životnu suputnicu. Jednome od popularnijih britanskih James Bondova, koji je u toj ulozi u razdoblju od 1995. do 2000. nastupio četiri puta, u najnovijem će filmu partneri biti Chris Cooper i Rachel McAdams.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙