FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinska samouprava zadovoljna zaključcima Kvarteta

ZAGREB/RAMALLAH, 10. svibnja 2006. (Hina) - Palestinska samouprava usrijedu je izrazila zadovoljstvo zaključcima sa sastanka međunarodnogKvarteta za Bliski istok posvećenog izraelsko-palestinskim pregovorimai nastavku pružanja pomoći Palestincima, javlja AFP.
ZAGREB/RAMALLAH, 10. svibnja 2006. (Hina) - Palestinska samouprava u srijedu je izrazila zadovoljstvo zaključcima sa sastanka međunarodnog Kvarteta za Bliski istok posvećenog izraelsko-palestinskim pregovorima i nastavku pružanja pomoći Palestincima, javlja AFP.

"Pozdravljamo odluku Kvarteta da nastoji na mirovnim smjernicama i na pregovorima kako bi se riješila sva prijeporna pitanja, među kojima i pitanje granica, kao i njegov poziv izraelskoj vladi da prekine s naseljavanjem", rekao je za AFP glavni palestinski pregovarač Saeb Erakat.

Kada je riječ o "mehanizmu" za nastavak pomoći Palestincima kojega je izradu Kvartetu povjerila Europska unija, Erakat je izrazio nadu da će predloženi sustav dovesti do "brzog" nastavka pomoći.

"Nadamo se da će zemlje donatori brzo nastaviti pružati pomoć kako bi se spriječila humanitarna katastrofa", kazao je Erakat.

Izrael je u srijedu pozdravio odluku posrednika za Bliski istok da uvedu novi mehanizam za izravno pružanje pomoći Palestincima, koji bi mogao ublažiti gospodarski pritisak na palestinsku vladu koju predvodi Hamas, javlja Reuters.

"Što se nas tiče, odluka Kvarteta da nastavi pružati humanitarnu potporu Palestinskoj samupravi mimo Hamasove vlade u potpunosti je ispravna", izjavio je za Vojni radio izraelski ministar vanjskih poslova Tzipi Livni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙