FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kvartet saslušao arapske prijedloge u New Yorku

NEW YORK, 9. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Kvartet za Bliski istok (SAD,EU, Rusija i UN) saslušao je u utorak u New Yorku prijedloge arapskihzemalja o nastavku pružanja pomoći Palestincima, a da se pritom nefinancira radikalni pokret Hamas.
NEW YORK, 9. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Kvartet za Bliski istok (SAD, EU, Rusija i UN) saslušao je u utorak u New Yorku prijedloge arapskih zemalja o nastavku pružanja pomoći Palestincima, a da se pritom ne financira radikalni pokret Hamas.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice, visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i glavni tajnik UN-a Kofi Annan sastali su se u zgradi UN-a u utorak prijepodne po mjesnom vremenu, dan nakon večere za kojom su razgovarali o iranskom nuklearnom pitanju.

U prvom dijelu susreta koji je trajao sat i pol, saslušali su mišljenje trojice arapskih ministara koji su zagovarali nastavak pomoći Palestincima mimo financiranja Hamasove vlade: Jordanca Abdela Hatiba, Saudijca Sauda al-Fejsala i Egipćanina Ahmeda Geita.

Susretu su nazočile europska povjerenica za vanjsku politiku Benita Ferrero-Waldner i austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik, čija zemlja predsjeda EU-om.

Ferrero-Waldner je izjavila da je sastanak o krizi koju je prouzročila nova palestinska vlada bio dobar i pozvala Izrael da Palestincima vrati porez i carinu koju zadržava već više mjeseci, a koji "pripadaju Palestincima".

Bliskoistočni kvartet će sastanak o rješavanju financijske pomoći Palestincima nastaviti bez arapskih ministra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙