FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat tražio od Palestinaca da se odrede prije sjednice Kvarteta

KAIRO, 6. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Egipat je zatražio od Palestinskesamouprave da se odredi prema načelima koja je Kvartet utvrdio zaBliski istok, izjavio je šef palestinske diplomacije Mahmud Zahar čijeizjave je u subotu prenijela agencija Mena.
KAIRO, 6. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Egipat je zatražio od Palestinske samouprave da se odredi prema načelima koja je Kvartet utvrdio za Bliski istok, izjavio je šef palestinske diplomacije Mahmud Zahar čije izjave je u subotu prenijela agencija Mena.

Egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Abul Gheit zatražio je od Zahara tijekom njihova susreta u četvrtak u Kairu da pripremi "radni dokument u kojemu će utvrditi palestinsko stajalište o načelima koja je postavio Kvartet" koji se treba sastati u utorak, rekao je Zahar.

Kvartet (SAD, EU, Rusija i UN) je predložio "mirovne smjernice", mirovni plan kojim se predviđa osnivanje palestinske države koja će mirno supostojati uz Izrael.

Ministri vanjskih poslova Kvarteta trebaju se u utorak sastati u New Yorku kako bi razgovarali o krizi u koju je zapao mirovni proces.

Abul Gheit je u četvrtak pozvao da se prihvati "pregovarački jezik kao jedini način za rješavanje izraelsko-palestinskog sukoba" i jedinstveno palestinsko stajalište "utemeljeno na načelima arapske inicijative i rezolucija UN-a".

Otkako je došao na vlast, Hamas odbija priznati izraelsku državu kao i međunarodne ugovore koje je zaključila Palestinska samouprava, što zahtijevaju Washington i EU, dok je palestinski vođa Mahmud Abbas u četvrtak izjavio da je spreman da "bez odlaganja pregovara" s izraelskom vladom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙