FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mechaal: Hamas neće priznati Izrael

TEHERAN, 15. travnja 2006. (Hina/AFP) - Palestinski islamističkipokret Hamas neće priznati Izrael unatoč međunarodnim pritiscima,rekao je u subotu šef njegovog političkog ureda Khaled Mechaal kojisudjeluje na konferenciji podrške Palestincima u Teheranu.
TEHERAN, 15. travnja 2006. (Hina/AFP) - Palestinski islamistički pokret Hamas neće priznati Izrael unatoč međunarodnim pritiscima, rekao je u subotu šef njegovog političkog ureda Khaled Mechaal koji sudjeluje na konferenciji podrške Palestincima u Teheranu.

"Pritisci Zapada trebali bi promijeniti naše političke stavove, potaknuti nas da priznamo Izrael i odustanemo od prava Palestinaca, ali Hamas neće popustiti pritiscima, neće priznati Izrael i neće odustati od prava Palestinaca", rekao je Mechaal na izraelskoj televiziji.

"Nemoralno je i neljudski kolektivno kažnjavati naciju koja je demokratski izabrala. Ali Palestinci neće popustiti", istaknuo je Mechaal i dodao da razgovara s Iranom i arapskim zemljama o financijskoj pomoći kako bi napunili blagajne Palestinske vlasti.

Mechaal je rekao da palestinska vlada ima dug od 1,7 milijarde dolara i dodao da treba "170 milijuna dolara mjesečno, od kojih 115 milijuna za plaće palestinskih djelatnika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙