FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bliskoistočni kvartet suglasio se oko pomoći Palestincima

UJEDINJENI NARODI, 10. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Bliskoistočnimirovni kvartet suglasio se u utorak oko privremene pomoćiPalestincima koja bi trebala premostiti financijsku krizu noveHamasove vlade.
UJEDINJENI NARODI, 10. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Bliskoistočni mirovni kvartet suglasio se u utorak oko privremene pomoći Palestincima koja bi trebala premostiti financijsku krizu nove Hamasove vlade.

Skupina međunarodnih posrednika iz Sjedinjenih Država, Rusije, Europske unije i Ujedinjenih naroda izdala je priopćenje nakon razgovora u kojima su Egipat, Jordan i Saudijska Arabija upozorili na mogućnost izbijanja građanskog rata ako dođe do kolapsa nove vlade.

Dogovor je uslijedio nakon što je Svjetska banka u ponedjeljak prognozirala da bi palestinske vlasti mogle izgubiti nadzor nad redom i sigurnošću te funkcioniranjem osnovnih službi ako međunarodni donatori ne osiguraju plaće za 165.000 javnih službenika.

Sjedinjene Države, koje su se prvotno protivile prijedlogu Europske unije da se pomoć Palestincima dopremi putem neke međunarodne institucije poput Svjetske banke, smatraju da takav potez mora biti ograničen kako pomoć ne bi došla u ruke vlastima pod vodstvom Hamasa.

Glavni tajnik UN-a Kofi Annan izjavio je da mehanizam pomoći, o kojem tek treba odlučiti, treba početi s djelovanjem što prije i da ga treba razmotriti nakon tri mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙