FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peretz poziva Palestince da "odustanu od nasilja"

JERUZALEM, 7. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Novi izraelski ministarobrane, laburist Amir Peretz, pozvao je u nedjelju Palestince da"odustanu od nasilja", preuzimajući dužnost od dosadašnjeg ministraShaula Mofaza.
JERUZALEM, 7. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Novi izraelski ministar obrane, laburist Amir Peretz, pozvao je u nedjelju Palestince da "odustanu od nasilja", preuzimajući dužnost od dosadašnjeg ministra Shaula Mofaza.

"Kažem Palestincima: nećete ostvariti svoje ciljeve terorizmom. Morate od njega odustati, i boriti se protiv nasilja i poticanja na nasilje", kazao je bivši sindikalni čelnik na svečanom preuzimanju dužnosti.

"Tek ćete tada ponovno naići na ispruženu ruku Izraela kako bi došli do sporazuma, čak pod cijenu bolnih kompromisa", kazao je on.

Koalicijska vlada premijera Ehuda Olmerta, kojoj su laburisti važan saveznik, namjerava utvrditi trajne granice Izraela i zbog toga planira djelomična povlačenja na Zapadnoj obali.

Peretz je pozvao na učvršćivanje odnosa s Egiptom i Jordanom s obzirom na "stratešku važnost za čitavu regiju" mirovnih sporazuma koje je Izrael sklopio s te dvije zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙