FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK nizom aktivnosti obilježava Europski tjedan

ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Kako bi hrvatsko gospodarstvo dobilošto više potrebnih savjeta i podataka te se naučilo njima služiti,Hrvatska gospodarska komora (HGK) će kroz medijsku kampanju u povoduEuropskog tjedna od 2. do 9. svibnja gospodarskoj javnosti predstavitiaktivnosti Euro info komunikacijskog centra EICC Zagreb, u kojemgospodarstvenici mogu pronaći sve relevantne informacije o procesuprilagodbe Hrvatske EU.
ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Kako bi hrvatsko gospodarstvo dobilo što više potrebnih savjeta i podataka te se naučilo njima služiti, Hrvatska gospodarska komora (HGK) će kroz medijsku kampanju u povodu Europskog tjedna od 2. do 9. svibnja gospodarskoj javnosti predstaviti aktivnosti Euro info komunikacijskog centra EICC Zagreb, u kojem gospodarstvenici mogu pronaći sve relevantne informacije o procesu prilagodbe Hrvatske EU.

Naglasila je to na današnjoj konferenciji za novinare potpredsjednica HGK Vesna Trnokop -Tanta.

Dodala je i kako je HGK otvorila besplatni telefon na kojem gospodarstvenici i ostali građani mogu dobiti odgovore na sva pitanja o EU, poput primjerice obavijesti o mogućnostima te načinu prijavljivanja za financiranje projekata putem predpristupnih programa pomoći EU Phare, Ispa i Sapard odnosno budućeg programa IPA.

Ujedno je za 8. svibnja najavila konferenciju "Priprema hrvatskoga gospodarstva za EU", na kojoj će, među ostalim, sudjelovati predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, Eurochambresa i dr.

Na konferenciji će biti riječi o ulozi gospodarskih institucija i udruženja u približavanju EU te suradnji poslovne zajednice s pregovaračkim timovima.

Voditeljica Euro info komunikacijskog centra Zagreb pri HGK Iva Jandriček je pak naglasila kako je EICC Zagreb dio mreže koja obuhvaća oko 300 euro info centara, a koju su osnovali Europsko vijeće i Europska komisija kako bi se male i srednje tvrtke povezale s europskim institucijama te da im se obavještavanjem i savjetovanjem pomogne pri poslovanju u zemljama EU.

Cilj je da se tvrtkama poslovanje pojednostavi i bude učinkovito, rekla je Jandriček te dodala kako su euro info komunikacijski centri otvoreni u Osijeku, Rijeci, Puli i Splitu, a u svibnju ove godine otvoren je i EICC u Dubrovniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙