FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadanu Vidoševiću priznanje Predsjedništva BiH

ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatske gospodarskekomore (HGK) Nadan Vidošević primio je danas u Širokom Brijegu visokopriznanje Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) za doprinos razvojugospodarske suradnje između Hrvatske i BiH te za potporu razvojuMostarskoga međunarodnog sajma gospodarstva.
ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević primio je danas u Širokom Brijegu visoko priznanje Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) za doprinos razvoju gospodarske suradnje između Hrvatske i BiH te za potporu razvoju Mostarskoga međunarodnog sajma gospodarstva.

Riječ je o najvećem priznanju koje dodjeljuje Predsjedništvo BiH, a Vidoševiću ga je uručio član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, priopćila je Služba za odnose s javnošću HGK.

Vidošević je rekao da to priznanje smatra dodatnim poticajem za jačanje suradnje jer je, kako je rekao, tendencija hrvatskoga gospodarstva uravnoteženje robne razmjene Hrvatske i BiH .

U službenome se dijelu susreta razgovaralo pak o mogućnostima unaprjeđenja gospodarske suradnje.

Na sastanku je bilo riječi o daljnjoj potpori HGK Mostarskom međunarodnom sajmu gospodarstva na kojem svake godine sudjeluje sve veći broj hrvatskih tvrtki. Taj međunarodni sajam u posljednjih je devet godina prerastao u vodeći gospodarski sajam na tome prostoru s više od 500 izlagača iz 30 zemalja.

Hrvatske su tvrtke prošle godine u BiH ostvarile izvoz u visini od 1,26 milijuna američkih dolara s udjelom od 14,3 posto u ukupnome hrvatskom izvozu za 2005. U odnosu na 2004. izvoz je povećan za 9,2 posto, a uvoz iz BiH za 30 posto i iznosi 453 milijuna američkih dolara.

BiH je u 2005. godini bila na drugom mjestu u ljestvici hrvatskih izvoznih tržišta i jedna je od rijetkih zemalja s kojima Hrvatska bilježi trgovinski suficit.

U razdoblju od 1993. do kraja trećega tromjesečja 2005. Hrvatska je u BiH uložila 252 milijuna američkih dolara što je 15,64 posto ukupnih hrvatskih investicija u inozemstvo u tom razdoblju.

(Hina) pp/xipet yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙