FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko-bavarski poslovni forum

ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Prerada metala, promet, autoindustrija, turizam i zaštita okoliša neka su od područja mogućesuradnje Hrvatske i Bavarske, istaknuto je na današnjemHrvatsko-bavarskom poslovnom forumu u Hrvatskoj gospodarskoj komori(HGK) koji je okupio predstavnike 65 hrvatskih tvrtki i institucija tebavarsko gospodarsko izaslanstvo od 25 tvrtki.
ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Prerada metala, promet, auto industrija, turizam i zaštita okoliša neka su od područja moguće suradnje Hrvatske i Bavarske, istaknuto je na današnjem Hrvatsko-bavarskom poslovnom forumu u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) koji je okupio predstavnike 65 hrvatskih tvrtki i institucija te bavarsko gospodarsko izaslanstvo od 25 tvrtki.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević istaknuo je kako su Hrvatskoj potrebne nove investicije, posebice greenfield investicije te u njima vidi šansu za suradnju dvaju gospodarstava.

Bavarski državni ministar za gospodarstvo, infrastrukturu, promet i tehnologiju Erwin Huber naglasio je kako Hrvatska spada u važnije gospodarske partnere Bavarskoj te kako mogućnosti za širenje suradnje nisu iscrpljene.

Bavarsko gospodarstvo, kazao je, otvoreno je za daljnje jačanje suradnje, a također je naglasio kako podupiru ulazak Hrvatske u EU.

Veleposlanik SR Njemačke u Hrvatskoj Juergen A.R. Staks kazao je da će aktivno promicanje gospodarske, kulturne i političke suradnje dviju zemalja učiniti mnogo posebice u kontekstu ulaska Hrvatske u EU.

Hrvatska ja za nas u EU važan partner, jer služi kao most prema jugoistočnoj Europi te može biti primjer drugim zemljama u regiji, rekao je te dodao kako Hrvatska što prije treba postati članica EU i NATO-a.

Predsjednik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Uwe Gregorius mišljenja je kako je Hrvatska zemlja šansi i novih prilika koja nudi poštenu konkurenciju i sjajne zaposlenike. Pozvao je bavarske gospodarstvenike da investiraju u Hrvatsku.

Međusobna robna razmjena Hrvatske i Bavarske lani je iznosila 615 milijuna eura i bila je 16 posto veća nego u 2004. godini. Pritom je hrvatski izvoz u Bavarsku iznosio 191 milijun eura, dok je iz Bavarske uvezeno roba za 424 milijuna eura. Hrvatska u Bavarsku najviše izvozi odjeću i tekstil, dok se iz Bavarske najviše uvoze strojevi i osobni automobili.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙