FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seminar o primjeni IPPC direktive u Hrvatskoj

ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) usuradnji s Mješovitom komorom Belgije, Luksemburga i jugoistočneEurope te predstavnicima TAIEX-a (Technical Assistance and InformationExchange Unit) organizirala je peti po redu seminar u sklopu TAIEXprograma pod nazivom "Provođenje Direktive Europske unije ointegriranom sprječavanju i nadzoru onečišćenja - IPPC".
ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) u suradnji s Mješovitom komorom Belgije, Luksemburga i jugoistočne Europe te predstavnicima TAIEX-a (Technical Assistance and Information Exchange Unit) organizirala je peti po redu seminar u sklopu TAIEX programa pod nazivom "Provođenje Direktive Europske unije o integriranom sprječavanju i nadzoru onečišćenja - IPPC".

Cilj je seminara, kako je istaknuto, približiti direktivu Europske unije u vezi sa zaštitom okoliša te pružanje tehničke pomoći pri implementaciji IPPC direktive u Hrvatskoj.

Kako je istaknuo Damir Rumenjak iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatska treba snimiti sadašnje stanje i odrediti mjesto IPPC direktive u Zakon o zaštiti okoliša. Taj zakon, kako je najavio, trebao bi biti donešen do kraja ove godine i na tome se intenzivno radi.

Osim toga, kako je kazao Rumenjak, Hrvatska u procesu pregovora s Europskom unijom treba osigurati razdoblje prilagodbe za uvođenje i implementaciju IPPC direktive.

Na skupu je istaknuto kako će IPPC direktiva imati znatne financijske posljedice za hrvatsko gospodarstvo te je stoga važno što ranije započeti s pripremam kako bi se dobilo na vremenu i smanjio financijski pritisak na industriju.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙