FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK - Komora Zagreb i OKZ potpisali sporazum o suradnji

ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora - KomoraZagreb i Obrtnička komora Zagreb (OKZ) potpisale su danas sporazum osuradnji kojim se utvrđuju područja te načini suradnje dviju komora, sciljem zaštite i promicanja interesa članstva, a posebice u procesupristupanja Hrvatske Europskoj uniji (EU).
ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb i Obrtnička komora Zagreb (OKZ) potpisale su danas sporazum o suradnji kojim se utvrđuju područja te načini suradnje dviju komora, s ciljem zaštite i promicanja interesa članstva, a posebice u procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji (EU).

Dvije su komore, kako je istaknuto, kao prioritetna područja suradnje izdvojila gospodarske djelatnosti, područje obrazovanja, tehnološkog napretka i informatizacije, zatim izradu nacionalne i regionalne strategije gospodarskog razvoja, suzbijanje rada na crno i sive ekonomije itd.

Cilj ove suradnje, kako je rečeno, je raditi na podizanju konkurentnosti obrtništva i malog i srednjeg poduzetništva te povećanju izvoza kroz proizvodnju.

Predsjednik HGK-Komore Zagreb Zlatan Froehlich i predsjednik OKZ-a Mato Topić istaknuli su kako se sporazumom definiraju područja koja su prioritetna u gospodarskom razvoju, odnosno on će regulirati ključna gospodarska i pravna pitanja.

U kontekstu ulaska Hrvatske u EU potrebno je obrtnike i poduzetnike što bolje pripremiti za ono što ih očekuje ulaskom na tržište EU, a glavni tajnik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Petar Sindičić mišljenja je kako se hrvatski pregovarači trebaju izboriti za prijelazni period u kojem bi se hrvatski obrtnici pripremili za nova pravila igre.

OKZ okuplja 28.000 obrtnika okupljenih u 15 udruženja, a Komora Zagreb okuplja 22.000 članica.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙