FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush brani američku himnu na engleskom jeziku

WASHINGTON, 28. travnja 2006. (Hina) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush osjetio je u petak potrebu braniti aktualnu američku himnu odnajnovijeg pokušaja njezina hispaniziranja rekavši kako bi se onatrebala pjevati na engleskom, a ne španjolskom.
WASHINGTON, 28. travnja 2006. (Hina) - Američki predsjednik George W. Bush osjetio je u petak potrebu braniti aktualnu američku himnu od najnovijeg pokušaja njezina hispaniziranja rekavši kako bi se ona trebala pjevati na engleskom, a ne španjolskom.

U petak je objavljena verzija američke himne na španjolskom jeziku, a britanski glazbeni producent Adam Kidron koji ju je objavio kaže da je to u počast američkih imigranata.

Upitan da li će ona imati istu vrijednost, ako se pjeva na španjolskom kao što ima na engleskom Bush je odgovorio niječno.

"Ne, jer mislim da nacionalnu himnu treba pjevati na engleskom. I mislim kako ljudi koji žele biti građani ove zemlje trebaju naučiti engleski i naučiti pjevati himnu na engleskom", rekao je Bush novinarima.

Njegove riječi dolaze na pozadini vruće rasprave u Sjedinjenim Državama oko reforme imigracijskih zakona koja treba odlučiti o sudbini blizu 12 milijuna ilegalnih useljenika u ovoj zemlji.

Bush želi reformu koja bi uključivala davanje statusa privremenog radnika-gosta nekim od ilegalnih useljenika.

Ilegalni useljenici, od kojih su većina Hispanoamerikanci iz Meksika i Južne Amerike, već su organizirali masovne prosvjede protiv zakona koji guraju neki kongresnici prema kojem bi ilegalni boravak u SAD bio smatran kaznenim djelom.

Imigrantske skupine planiraju sljedećeg tjedna gospodarski bojkot, odlazak s posla i nekupovanje u prodavaonicama, kako bi pojačale svoj zahtjev da novi zakoni legaliziraju boravak ilegalnih useljenika u SAD-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙