FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Latino pop zvijezde snimaju španjolsku verziju američke himne

NEW YORK, 23. travnja 2006. (Hina/AP) - Meksička pop diva Gloria Trevi,kraljica reggaetona iz Portorika Ivy Queen, Tito El Bambino i drugilatinoamerički glazbenici snimaju španjolsku verziju američkenacionalne himne u znak potpore migrantima u Sjedinjenim Državama.
NEW YORK, 23. travnja 2006. (Hina/AP) - Meksička pop diva Gloria Trevi, kraljica reggaetona iz Portorika Ivy Queen, Tito El Bambino i drugi latinoamerički glazbenici snimaju španjolsku verziju američke nacionalne himne u znak potpore migrantima u Sjedinjenim Državama.

Izdavačka kuća Urban Box Office (UBO) objavila je da novu verziju američke himne "The Star-Spangled Banner" namjerava objaviti istodobno s raspravom u američkom Senatu o imigracijskim zakonima planiranoj idućih dana.

Kongresna rasprava o strožoj kontroli imigracije izazvala je zadnjih tjedana goleme prosvjede diljem SAD-a.

"Odlučili smo snimiti himnu kako bi iskazali solidarnost s migrantima bez dokumenata i njihovom borbom za osnovna građanska prava", kaže se u priopćenju predsjednika UBO-a Adama Kidrona.

Skladba, nazvana "Nuestro Himno" ili "Naša himna", ima "latinski aranžman", no poštuje tradicionalnu strukturu himne. Izvodi se na španjolskom, sa samo nekoliko riječi na engleskom. Nalazi se na albumu "Somos Americanos" koji će se prodavati za 10 američkih dolara, a dio od zarade namijenjen je Koaliciji za imigraciju u Washingtonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙