FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bonn: Njemački orkestar snima novu afganistanku himnu

BONN , 13. travnja 2006. (Hina/dpa) - Članovi orkestra Ludwiga vanBeethovena koji djeluje u bivšem njemačkom glavnom gradu Bonnu, većneko vrijeme uvježbavaju novu afganistansku državnu himnu, a konačnainstrumentalna verzija trebala bi biti snimljena idući tjedan,izvijestio je u četvrtak Deutsche Welle.
BONN , 13. travnja 2006. (Hina/dpa) - Članovi orkestra Ludwiga van Beethovena koji djeluje u bivšem njemačkom glavnom gradu Bonnu, već neko vrijeme uvježbavaju novu afganistansku državnu himnu, a konačna instrumentalna verzija trebala bi biti snimljena idući tjedan, izvijestio je u četvrtak Deutsche Welle.

Njemačka radio i tv korporacija podupire projekt stvaranja nove državne himne Afganistana koji joj je povjeren.

Skladatelj himne, Babrak Wassa, podrijetlom iz Afganistana dirigirat će orkestrom tijekom snimanja koje će se održati iduće srijede u Bonnu, rodnome gradu njemačkog kompozitora Ludwiga van Beethovena.

Wassa, koji u Njemačkoj živi već 25 godina, od afganistanskog ministarstva kulture dobio je zaduženje da napiše glazbu za novu državnu himnu. Od 1978. bio je glazbeni direktor radija i televizije u afganistanskom gradu Kabulu. Taj je 58-godišnjak zbog političkih razloga 80-tih morao napustiti Afganistan i sada je njemački državljanin. Živi blizu Koelna.

O novoj afganistanskoj himni kazao je kako je glazba "jednostavna i privlačna", ali i "optimistična". Tekst nove himne, što su ga članovi afganistanske vlade i parlamenta prihvatili prošle jeseni, slavi tu zemlju kao domovinu mnogih plemena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙