FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas zadužio militanta za nadzor sigurnosnih službi

GAZA, 20. travnja 2006. (Hina/AP/Reuters) - Novi palestinski ministarunutarnjih poslova Said Sayim imenovao je Jamala Abu Samhadanu,zapovjednika Odbora narodnog otpora (PRC) i jednoga od vođa Fataha,militanta kojeg traži Izrael, osobom zaduženom za nadzor ministarstvai sigurnosnih službi.
GAZA, 20. travnja 2006. (Hina/AP/Reuters) - Novi palestinski ministar unutarnjih poslova Said Sayim imenovao je Jamala Abu Samhadanu, zapovjednika Odbora narodnog otpora (PRC) i jednoga od vođa Fataha, militanta kojeg traži Izrael, osobom zaduženom za nadzor ministarstva i sigurnosnih službi.

Analitičari ovaj potez vide kao borbu koja se vodi između novog kabineta pod vodstvom Hamasa i palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa. Hamas, tvrde analitičari, želi čvršću kontrolu nad ministarstvom unutarnjih poslova, posebice nakon što je Abas nedavno za glavnog direktora imenovao svog bliskog suradnika Rashida Abu Shbaka.

Iako je Samhadana iz Fataha, poput Abasa, on je Hamasov izbor i s tom skupinom ima čvrste veze. Samhadana i njegov PRC su odgovorni za raketne napade na Izrael iz Gaze. Uživa popularnost raznih palestinskih frakcija, te ga mnogi vide kao osobu koja će, u situaciji kada na palestinskim područjima vlada bezakonje i kaos, djelovati kao čimbenik ujedinjenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙