FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington suspendirao izravnu pomoć palestinskoj vladi

WASHINGTON, 7. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Državesuspendirale su izravnu pomoć palestinskoj vladi s Hamasom na čelu,ali će povećati humanitarnu pomoć Palestincima preko agencija UN-a,objavio je u petak State Department.
WASHINGTON, 7. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države suspendirale su izravnu pomoć palestinskoj vladi s Hamasom na čelu, ali će povećati humanitarnu pomoć Palestincima preko agencija UN-a, objavio je u petak State Department.

"S obzirom da vlada Hamasa nije prihvatila načela Bliskoistočnog kvarteta (SAD, UN, EU, Rusija) o nenasilju, priznanju Izraela i poštivanju ranijih sporazuma, Sjedinjene Države suspendiraju pomoć palestinskoj vladi i ministrima", rekao je glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

Suspenzija će biti ukinuta čim nova palestinska vlada ispuni uvjete Kvarteta, dodao je glasnogovornik.

Američka humanitarna pomoć Palestincima preko agencija UN-a i nevladinih organizacija, koja nije povezana s vladom Hamasa, biti će povećana za 57 posto i do kraja godine će doseći 245 milijuna dolara, rekao McCormack.

Europska komisija je ranije u petak je potvrdila da je privremeno obustavila direktnu novčanu pomoć palestinskoj vladi, koju vodi radikalni islamistički pokret Hamas

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙