FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mubarak poziva Palestince i Izrael na suzdržanost

KAIRO, 1. travnja 2006. (Hina/AFP) - Egipatski predsjednik HosniMubarak pozvao je Palestince i Izraelce na suzdržanost te da se brzovrate mirovnim pregovorima, u intervjuu objavljenom u subotu.
KAIRO, 1. travnja 2006. (Hina/AFP) - Egipatski predsjednik Hosni Mubarak pozvao je Palestince i Izraelce na suzdržanost te da se brzo vrate mirovnim pregovorima, u intervjuu objavljenom u subotu.

"Pozivamo dvije strane, palestinsku i izraelsku, na suzdržanost" nakon palestinskog samoubilačkog napada u četvrtak na okupiranoj Zapadnoj obali te gotovo svakodnevnih izraelskih bombardiranja i napada na pojas Gaze, kazao je Mubarak vladinom dnevniku Akhbar al-Yom.

"Treba se brzo vratiti izravnim mirovnim pregovorima između dviju strana, jer jedino oni mogu vratiti sigurnost i stabilnost", dodao je on ističući da će Egipat intenzivirati svoje napore u tom smislu.

Mubarak je potvrdio kako je čestitao privremenom izraelskom premijeru Ehudu Olmertu na pobjedi njegove stranke Kadime na parlamentarnim izborima u utorak, ne navodeći je li ga pozvao da dođe u Egipat.

Radi se o "povijesnoj prilici za novu izraelsku vladu i Palestince koji su izabrali svoj kabinet na demokratskim izborima, da podnesu težinu mira".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙