FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor završio sjednicu

ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski sabor završio je večerassjednicu dovršivši prethodnu raspravu o zdravstvenoj reformi, o kojojsu zastupnici cijelog dana iznosili različita mišljenja, ali suglasnida je reforma hrvatskog zdravstva prijeko potrebna.
ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski sabor završio je večeras sjednicu dovršivši prethodnu raspravu o zdravstvenoj reformi, o kojoj su zastupnici cijelog dana iznosili različita mišljenja, ali suglasni da je reforma hrvatskog zdravstva prijeko potrebna.

Večeras je bilo riječi i o Interpelaciji kojom HNS i HSS traže preispitivanje rada Vlade na području zdravstva.

Dragutin Lesar (HNS) je rekao kako Vlada nije u cijelosti ispunila svoj program u području zdravstva. Prijedlog je podržao Damir Kajin (IDS), naglasivši kako se dosad nije puno učinilo na rješavanju problema s podmirivanjem troškova županijskih bolnica, kako u Istri, tako i drugdje u Hrvatskoj.

Ministar Ljubičić je odgovorio da interpelacija nema osnova i da je u tom prijedlogu velika doza politikanstva.

Zdravstvenom reformom se spremaju uštede i sve manja prava pacijenata, ocijenio je Anton Peruško iz SDP-a, a Ljubica Lalić iz HSS drži da je glavni problem u tome što se novac u zdravstvu i dalje neracionalno troši.

"Nije moguće da su svi ravnatelji bolnica nesposobni", rekla je Lalić pitajući se zašto je onda većina bolnica stalno u dugovima.

Ocijenila je da takvo stanje pogađa najsiromašnije i najnemoćnije a posebno seosko stanovništvo koje, primjerice, nema novca ni za putne troškove do najbliže zdravstvene ustanove.

Ministar zdravstva Neven Ljubičić je rekao da će uzeti u obzir većinu prijedloga iz današnje rasprave i izrazio uvjerenje da će postići konsenzus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙