FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra o zdravstvenim temama

ZAGREB, 9. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će 19. sjednicunastaviti raspravom o Vladinu prijedlogu Strategije razvoja zdravstvau idućih pet godina te paketu od četiri zdravstvena zakona.
ZAGREB, 9. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će 19. sjednicu nastaviti raspravom o Vladinu prijedlogu Strategije razvoja zdravstva u idućih pet godina te paketu od četiri zdravstvena zakona.

Predloženom Strategijom Vlada kani financijski stabilizirati zdravstveni sustav, restrukturirati Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, provesti standardizaciju bolnica te ojačati preventivu.

Paket zdravstvenih zakona - o zdravstvenoj zaštiti, o obaveznom i dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju te o zaštiti zdravlja na radu - prvi je pomak u Vladinoj zdravstvenoj reformi kojoj je svrha brinuti se o osiguranicima kako teret zdravstva ne bi pao na leđa bolesnim osobama.

Rasprava o zdravstvenom sustavu trebala bi se odnositi na tri oporbena zakonska prijedloga kojima se zahtijeva da se vrate prava vezana za troškove prijevoza pacijenata, ponajprije djece.

Nakon toga zastupnici bi trebali raspraviti i Interpelaciju kojom HNS i HSS traže preispitivanje rada Vlade u sustavu zdravstva zbog, kako tvrde zastupnici tih stranaka, financijskog kolapsa u kojemu je hrvatsko zdravstvo.

Stignu li, zastupnici bi sutra trebali raspraviti i SDP-ov zahtjev za iskazivanje nepovjerenja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu u svezi s događajima u opatijskoj Liburniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙