FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o antikorupcijskom programu

ZAGREB, 28. ožujka 2006. (Hina) - Hrvatski će sabor 19. sjednicusutra nastaviti raspravom o Vladinu prijedlogu nacionalnog programasuzbijanja korupcije za iduće dvogodišnje razdoblje.
ZAGREB, 28. ožujka 2006. (Hina) - Hrvatski će sabor 19. sjednicu sutra nastaviti raspravom o Vladinu prijedlogu nacionalnog programa suzbijanja korupcije za iduće dvogodišnje razdoblje.

Kao glavni cilj antikorupcijskog programa Vlada u dokumentu ističe smanjenje korupcije na najmanju moguću mjeru, s pomoću svih čimbenika u društvu.

Najviše je pozornosti posvećeno područjima u kojima je, po javnom mnijenju, korupcija najraširenija: sudstvu, zdravstvu, lokalnoj samoupravi i javnoj upravi, političkim strankama, gospodarstvu i znanosti.

Vlada je kao glavne mjere naznačila prevenciju, otkrivanje i kažnjavanje korupcije te u programu istaknula kako je osposobljavanjem državnih tijela odlučna korupciju suzbijati ne kampanjski, nego redovito i sustavno. Program predviđa i djelotvornost represivnih tijela, no težište je na suzbijanju i reformama sustava.

Vladin prijedlog nacionalnog programa jedna je od 15 točaka kojima je dopunjen dnevni red tekuće saborske sjednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙