FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomanović: Milošević pisao Lavrovu da ga truju lijekom za lepru (šira)

DEN HAAG, 12. ožujak (Hina) - Bivši jugoslavenski predsjednikSlobodan Milošević je 10. ožujka, dan uoči svoje smrti, uputio pismošefu ruske diplomacije Sergeju Lavrovu u kojem traži pomoć i tvrdi daga u pritvoru Haškog suda truju lijekom za lepru, izjavio je unedjelju njegov pravni savjetnik Zdenko Tomanović.
DEN HAAG, 12. ožujak (Hina) - Bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević je 10. ožujka, dan uoči svoje smrti, uputio pismo šefu ruske diplomacije Sergeju Lavrovu u kojem traži pomoć i tvrdi da ga u pritvoru Haškog suda truju lijekom za lepru, izjavio je u nedjelju njegov pravni savjetnik Zdenko Tomanović.

Tomanović je novinarima pokazao Miloševićevo pismo na četiri stranice, napisano rukom, koje je po njegovoj uputi u petak 10. ožujka predao u veleposlanstvu Rusije u Haagu, izvijestila je agencija Beta.

U pismu, čije je dijelove citirao Tomanović, Milošević govori o "aktivnim pokušajima" narušavanja njegova zdravlja.

"Smatram kako je uporno nastojanje da mi se uskrati liječenje u Rusiji posljedica motivirana strahom da bi pažljivom, stručnom analizom bili otkriveni aktivni pokušaji narušavanja moga zdravlja za svo ovo vrijeme, koji se ne bi mogli sakriti od ruskih stručnjaka", citirao je Tomanović pismo Miloševića.

Milošević piše da ga netko truje lijekom za lepru (gubavost).

"Iz dokumenata koji su mi dostavljeni 7. ožujka vidi se da su 12. siječnja u mojoj krvi pronašli izuzetno jak lijek koji se, kako sami kažu, koristi za liječenje lepre i tuberkuloze, iako nikakav antibiotik nisam koristio svih ovih pet godina u njihovom zatvoru, niti sam svo to vrijeme imao ikakvu infektivnu bolest", naveo je.

Milošević zaključuje da ga "u svakom slučaju sigurno ne mogu liječiti oni koji mi ubacuju lijek za lepru, kao niti oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji imaju interes da me ušutkaju".

Prema riječima odvjetnika Tomanovića, Milošević je u pismu ruskom ministru vanjskih poslova objasnio da se "zaista osjeća loše i da mu je potrebno liječenje", te zatražio njegovu pomoć u "zaštiti od kriminalnih aktivnosti u instituciji koja radi pod oznakama UN".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙