FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomanović: Milošević tvrdio da ga pokušavaju otrovati

ZAGREB/DEN HAAG, 11. ožujka (Hina) - Bivši predsjednik SRJ SlobodanMilošević tvrdio je da ga u pritvoru Haškog suda (ICTY) pokušavajuotrovati s čime je jučer upoznato i veleposlanstvo Rusije u Haagu, teje zbog toga zatraženo da se obdukcija obavi u Moskvi, izjavio je usubotu Miloševićev pravni savjetnik Zdenko Tomanović.
ZAGREB/DEN HAAG, 11. ožujka (Hina) - Bivši predsjednik SRJ Slobodan Milošević tvrdio je da ga u pritvoru Haškog suda (ICTY) pokušavaju otrovati s čime je jučer upoznato i veleposlanstvo Rusije u Haagu, te je zbog toga zatraženo da se obdukcija obavi u Moskvi, izjavio je u subotu Miloševićev pravni savjetnik Zdenko Tomanović.

"Milošević je tvrdio kako je bilo pokušaja da ga otruju u pritvoru. Jučer sam u njegovo ime pismeno izvijestio rusko veleposlanstvo o tome da se njegovo zdravlje namjerno uništava i da se to želi

sakriti od Rusije", rekao je Tomanović novinarima u Haagu.

Dodao je kako je u dogovoru s Miloševićevom obitelji zatražio da se obdukcija ne obavlja u Haagu već u Moskvi.

Tomanović je također izjavio kako je Miloševića posljedni puta vidio jučer u 16:30, kada je rekao da ga pokušavaju otrovati, čemu je bio nazočan još jedan čovjek, čije ime nije naveo.

Milošević je za nastavak suđenja u utorak 14. ožujka, najavio izvođenje novog svjedoka obrane - bivšeg crnogorskog čelnika Momira Bulatovića - koji je trebao ranije doći u Haag kako bi ga optuženi, koji se branio sam, pripremio za svjedočenje.

Milošević je jutros oko devet sati pronađen mrtav u svom krevetu u ćeliji pritvora ICTY-a, a njegovo tijelo je poslijepodne prebačeno u Nizozemski forenzički institut (NFI) u Haagu.

U obdukciji, zakazanoj za nedjelju ujutro, sudjelovat će i jedan patolog iz Srbije i Crne Gore, čija je vlada tijekom dana to službeno zatražila, a Haški sud večeras odobrio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙