FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija žali što Milošević ne može u Rusiju

MOSKVA, 25. veljače 2006. (Hina/AFP) - Rusija je u subotu izrazilažaljenje zbog odluke Haškog tribunala (ICTY) da odbije bivšemjugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću odlazak na liječenjeu Rusiju te je optužila taj međunarodni sud da nije razmotrio ruskajamstva za okrivljenikov povratak.
MOSKVA, 25. veljače 2006. (Hina/AFP) - Rusija je u subotu izrazila žaljenje zbog odluke Haškog tribunala (ICTY) da odbije bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću odlazak na liječenje u Rusiju te je optužila taj međunarodni sud da nije razmotrio ruska jamstva za okrivljenikov povratak.

"Rusija je primila na znanje odluku međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju. Istodobno, Rusija može samo može žaliti zbog takve odluke", objavljeno je u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

ICTY je u četvrtak objavio da neće Miloševiću dopustiti odlazak na liječenje u Rusiju, što su zatražili njegovi branitelji kako bi mu omogućili boravak u Rusiji gdje živi Miloševićeva obitelj.

Rusija žali "tim više što sud nije dužnu pozornost poklonio potrebnim jamstvima koje je pružila Rusija", piše u priopćenju.

Okrivljenikov brat, Borislav Milošević, u petak je iz Moskve osudio odluku ICTY-ja nazivajući to tijelo "političkim sudom NATO-a" koji želi "sve krivnje (za rat) svaliti na Miloševića i na srpski narod".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙