FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

De Gucht: Uloga OESS-a na Kosovu važna i nakon rješenja statusa

PRIŠTINA,16. veljače 2006.(Hina) - Organizacija za europsku sigurnost isuradnju (OESS) ispunila je važnu misiju na Kosovu, a njezina uloganastavit će se i nakon rješenja konačnog statusa kada će se usmjeritina provedbu procesa decentralizacije zajedno s provedbom standardameđunarodne zajednice za Kosovo, izjavio je u četvrtak u Prištinipredsjedajući OESS-a, belgijski ministar vanjskih poslova Karel deGucht nakon susreta s kosovskim čelnicima.
PRIŠTINA,16. veljače 2006.(Hina) - Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) ispunila je važnu misiju na Kosovu, a njezina uloga nastavit će se i nakon rješenja konačnog statusa kada će se usmjeriti na provedbu procesa decentralizacije zajedno s provedbom standarda međunarodne zajednice za Kosovo, izjavio je u četvrtak u Prištini predsjedajući OESS-a, belgijski ministar vanjskih poslova Karel de Gucht nakon susreta s kosovskim čelnicima.

"OESS je snažno prisutan na Kosovu i nakon rješenja statusa Kosova mi svoju ulogu vidimo u provedbi procesa decentralizacije zajedno s provedbom međunarodnih standarda", kazao je belgijski šef diplomacije, koji je s kosovskim čelnicima razgovarao o procesu rješavanja konačnog statusa Kosova i ulozi OESS-a.

Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu kazao je nakon razgovora kako je rješenje statusa Kosova u ovoj godini glavni prioritet kosovskih institucija. On je izrazio spremnost za nastavak suradnje s misijom OESS-a kako bi se osigurali demokratski procesi na Kosovu, ali je istaknuo da kosovske institucije imaju mandat razgovarati samo o neovisnosti Kosova.

De Gucht se sastao i s predsjednikom Skupštine Kosova Nexhatom Dacijem. Kosovski čelnici ocijenili su visokim doprinos OESS-a stvaranju demokratskih institucija na Kosovu.

Predsjedavajući OESS-a i ministar vanjskih poslova Belgije Karel de Gucht razgovarao je tijekom dana i s kosovskim pregovaračkim timom za razgovore o konačnom statusu Kosova, koji se priprema za sastanak u Beču 20. veljače, gdje će izaslanstva Prištine i Beograda razgovarati o decentralizaciji.

Belgijski diplomat se tijekom jednodnevnog boravka na Kosovu sastao se i s predstavnicima srpske zajednice na Kosovu i zamjenikom civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu Lawrenceom Rossinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙