FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Voditelj Misije OESS-a Vilallonga u radnom posjetu Saboru

ZAGREB, 16. veljače 2006. (Hina) - Članovi izaslanstva Hrvatskog saborau Parlamentarnoj skupštini OESS-a primili su u četvrtak u radni posjetvoditelja Misije OESS-a u Hrvatskoj Jorgea Fuentes ManzonisVilallongu, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.
ZAGREB, 16. veljače 2006. (Hina) - Članovi izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a primili su u četvrtak u radni posjet voditelja Misije OESS-a u Hrvatskoj Jorgea Fuentes Manzonis Vilallongu, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Na sastanku se razgovaralo o predstojećem susretu voditelja Misije OESS-a i premijera Ive Sanadera na kojemu će biti predstavljena reforma nastavka Misije u Hrvatskoj.

Voditelj hrvatskog izaslanstva Tonino Picula istaknuo je da je uloga OESS-a u Hrvatskoj dragocjena, te da su odnosi s tom oragnizacijom dugotrajniji od odnosa s EU.

Vilallonga je ocijenio da je Hrvatska na dobrom putu da ostvari ono što je obuhvaćeno mandatom Misije OESS-a u proteklih 10 godina.

Izrazio je zadovoljstvo promjenama koje su se događale u medijima u Hrvatskoj, naglasivši da su mediji neovisniji nego u nekim drugim zemljama članicama EU-a i dodao da je policija još jedno područje koje ispunjava zadane norme OESS-a, stoji u priopćenju.

Poseban doprinos ostvarile su i nevladine udruge kojih ima 28 tisuća u zemlji sa 4,5 milijuna stanovnika, smatra šef Misije OESS-a.

Jorge Fuentes Manzonis Vilallonga istaknuo je i neke neriješene probleme, dodavši da se zbog toga proces demokratizacije ne treba napustiti.

Tema razgovora bila je i predstojeći sastanak u Beču u lipnju na kojem će sudjelovati 55 zemalja članica OESS-a. Stav voditelja Misije jest da je to prilika da se započne sa izlaznom strategijom Misije iz Hrvatske, koja se planira za 2007. godinu kad će zemlja predsjedateljica OESS-om biti Španjolska, zaključuje se u priopćenju Hrvatskog sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙