FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Topusko: savjetovanje o povratku izbjeglica i prognanika

TOPUSKO, 3. veljače 2006. (Hina) - Na savjetovanju predstavnikaMinistarstva mora, turizma, prometa i razvitka, predstavnika UNHCR-a iMisije OESS-a o povratku izbjeglica i prognanika na područja posebnedržavne skrbi, održanom u Top termama Topusko, zaključeno je da je napodručjima, stradalima u ratu, potrebno dovršiti obnovu kuća i ulagatiu brži razvoj gospodarstva.
TOPUSKO, 3. veljače 2006. (Hina) - Na savjetovanju predstavnika Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, predstavnika UNHCR-a i Misije OESS-a o povratku izbjeglica i prognanika na područja posebne državne skrbi, održanom u Top termama Topusko, zaključeno je da je na područjima, stradalima u ratu, potrebno dovršiti obnovu kuća i ulagati u brži razvoj gospodarstva.

Državni tajnik Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Damir Špančić izjavio je, nakon savjetovanja, da je hrvatska država proteklih godina u obnovu područja posebne državne skrbi uložila 15,2 milijardi kuna, te da je planirano da se obnova kuća na tim područjima dovrši do kraja ove ili početkom iduće godine.

Predstavnici UNHCR-a i OESS-a izrazili su zadovoljstvo suradnjom s Vladom u rješavanju pitanja povratka izbjeglica i prognanika. Istaknuto je da su takva savjetovanja potrebna i pomažu Vladi u provedbi plana povratka izbjeglica i skrbi o povratnicima.

Sudionici savjetovanja raspravljali su o stambenom zbrinjavanju bivših nositelja stanarskog prava, provedbi Sarajevske deklaracije, održivosti i izazovima povratka u 2006., te o pitanjima obnove kuća, povrata imovine i gospodarskim uvjetima na područjima posebne državne skrbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙