FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija će onemogućiti nove prosvjede u Sarajevu

SARAJEVO,10. veljače(Hina) - Policija neće dopustiti održavanje novihprosvjeda pred veleposlanstvom Danske u Sarajevu koji su najavljeni zanedjelju, izvjestila je u petak bosanskoheregovačka državna televizijaBHT 1.
SARAJEVO,10. veljače(Hina) - Policija neće dopustiti održavanje novih prosvjeda pred veleposlanstvom Danske u Sarajevu koji su najavljeni za nedjelju, izvjestila je u petak bosanskoheregovačka državna televizija BHT 1.

Prema ovom izvoru, Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije najavilo je kako održavanje prosvjeda neće biti dopušteno jer nije na vrijeme zatražena policijska suglasnost što je zakonska obveza.

Zakonom o javnim okupljaniima organizatori takvih manifestacija obvezni su prijaviti njihovo održavanje policiji 72 sata ranije.

MUP Sarajevske županije upozorio je kako će u slučaju pokušaja okupljanja pred danskim diplomatskim predstavništvom u glavnom gradu BiH policija poduzeti sve zakonom predviđene mjere.

Održavanje prosvjeda najavljeno je na jednoj bosanskohercegovačkoj islamističkoj internetskoj stranici a organizatori su pozvali vjernike da se okupe u nedjelju nakon podnevne molitve te zajedno krenu prema danskom veleposlanstvu u Sarajevu kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog objavljivanja karikatura na račun proroka Muhammeda u danskim medijima.

Prosvjedi muslimana zbog objavljivanja karikatura kojima se vrijeđaju njihova vjerska osjećanja u Sarajevu su već održani u srijedu kada su zapaljene papirnate kopije zastava Hrvatske, Danske, Norveške i Francuske.

Paljenje zastava osudili su istaknuti bosanskohercegovački dužnosnici kao i zamjenik poglavara Islamske zajednice u BiH a u većini komentara i uvodnika medija u toj zemlji krajnje je negativno ocijenjeno i samo organiziranje prosvjeda uz isticanje kako se time samo šalju negativne pouke o stanju u zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙