FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danski veleposlanik neće napustiti BiH

MOSTAR, 10. veljače 2006. (Hina) - Danski veleposlanik u BiH JohanesDahl-Hansen je izjavio kako je zatražio pojačane mjere osiguranjaosoblja veleposlanstva u Sarajevu te da je o tom postupku izvijestio idansku Vladu.
MOSTAR, 10. veljače 2006. (Hina) - Danski veleposlanik u BiH Johanes Dahl-Hansen je izjavio kako je zatražio pojačane mjere osiguranja osoblja veleposlanstva u Sarajevu te da je o tom postupku izvijestio i dansku Vladu.

On je to rekao u intervjuu bosanskohercegovačkom izdanju Večernjeg lista od petka komentirajući sarajevske prosvjede zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda u Danskoj, te spaljivanje danske zastave na prosvjedima u Sarajevu u srijedu.

Hansen je istaknuo kako se ipak neće zatvoriti dansko veleposlanstvo u Sarajevu, te da se on kao danski veleposlanik ne namjerava povlačiti iz BiH jer vjeruje kako se stanje u BiH neće radikalizirati. "Mislim da je BiH odredila put za ulazak u članstvo Europske unije i da je raspoloženje puno drukčije u odnosu na neke države Bliskog istoka, gdje je situacija izmakla kontroli", kazao je danski veleposlanik.

On je posebice zahvalio poglavaru Islamske zajednice u BiH Mustafi Ceriću što je pozvao muslimane u BiH na razum i upozorio da prosvjedi nisu način kojim se skreće pozornost na nanesenu nepravdu vjernicima islamske vjeroispovijesti, već je to dijalog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙