FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Strasbourg: Prosvjedi pred Europskim parlamentom - 12 ozlijeđenih

STRASBOURG , 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - U sukobu s lučkimradnicima iz više europskih zemalja koji je izbio u ponedjeljak uStrasbourgu pred zgradom Europskog parlamenta ozlijeđeno je dvanaestfrancuskih policajaca, od kojih jedan teže, a trinaest je osobaprivedeno, izvijestio je glasnogovornik EP-a.
STRASBOURG , 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - U sukobu s lučkim radnicima iz više europskih zemalja koji je izbio u ponedjeljak u Strasbourgu pred zgradom Europskog parlamenta ozlijeđeno je dvanaest francuskih policajaca, od kojih jedan teže, a trinaest je osoba privedeno, izvijestio je glasnogovornik EP-a.

Prosvjednici su demonstrirali protiv prijedloga EU-a o liberalizaciji lučkih pristojbi. Agencije su izvijestile da je zgrada EP-a pretrpjela veća oštećenja. Prema izvješću policije u prosvjedima je sudjelovalo oko 6.200 radnika, a organizatori su prijavili oko 10.000 sudionika prosvjeda koji su se okupili iz više europskih država.

Policija je intervenirala odmah nakon što su se prosvjednici počeli okupljati ispred zgrade Europskog parlamenta u Strasbourgu. Upotrijebljeni su vodeni topovi i suzavac, a prosvjednici su potjerani na obližnje parkiralište. Privedeno ih je trinaest.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙