FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Terzić ponovno osudio spaljivanje hrvatske zastave

SARAJEVO,9. veljače 2006.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosnei Hrecegovine Adnan Terzić ponovno je u četvrtak osudio paljenjehrvatske zastave u Sarajevu tijekom prosvjeda skupine muslimana zbogobjavljivanja karikatura kojima se vrijeđa islam.
SARAJEVO,9. veljače 2006.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hrecegovine Adnan Terzić ponovno je u četvrtak osudio paljenje hrvatske zastave u Sarajevu tijekom prosvjeda skupine muslimana zbog objavljivanja karikatura kojima se vrijeđa islam.

"Građani BiH ne trebaju paliti zastave, pogotovo ne hrvatske, znajući da su hrvatska Vlada i Sabor jasno na stajalištu da objavljivanje karikatura nije dobro ni za Hrvatsku ni za demokratske procese", izjavio je Terzić novinarima u Sarajevu tijekom stanke na sjednici Vijeća ministara BiH na kojoj je bio i visoki predstavnik Christian Schwartz-Schilling.

Schwartz-Schilling nije želio posebice komentirati prosvjede održane u srijedu u glavnom gradu BiH kada su uz hrvatsku zapaljene i papirnate zastave Danske, Norveške i Francuske.

On je samo izjavio da smatra da je policija tijekom prosvjeda svoj posao obavila dobro i profesionalno.

Osudama paljenja hrvatske zastave u četvrtak se pridružio i zamjenik reis-ul-uleme Islamske zajednice u BiH Ismet Spahić.

Kako su prenijeli lokalni mediji, Spahić koji zamjenjuje odsutnog reisa Cerića posebice je osudio paljenje hrvatske zastave tijekom prosvjeda jer je hrvatska Vlada brzo i energično osudila objavljivanje karikatura u "Nacionalu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙