FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Lažna dojava o bombi u danskom veleposlanstvu

SARAJEVO,7. veljače 2006.(Hina) - Veleposlanstvo Danske u Sarajevu uutorak je na kratko evakuirano nakon što je njezino osoblje dobilolažnu obavijest da je u zgradi postavljena eksplozivna naprava,potvrdili su policijski izvori.
SARAJEVO,7. veljače 2006.(Hina) - Veleposlanstvo Danske u Sarajevu u utorak je na kratko evakuirano nakon što je njezino osoblje dobilo lažnu obavijest da je u zgradi postavljena eksplozivna naprava, potvrdili su policijski izvori.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije Jusuf Zornić izjavio je novinarima da je obavijest o navodnoj bombi stigla u dansko veleposlanstvo nešto prije 11 sati nakon čega je informirana policija.

Zgrada veleposlanstva koja se nalazi u gradskom naselju Grbavici, i u čijoj je široj okolici još nekoliko veleposlanstava, ispražnjena je, a pirotehničari koji su je potom pretražili utvrdili su da nema nikakve prijetnje.

Lokalna policija u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA) i Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) provodi istragu kako bi identificirala počinitelje izgreda.

Policija je ranije potvrdila da je zaprimila zahtjev za organiziranjem prosvjeda pred danskim veleposlanstvom u glavnom gradu BiH u srijedu, zbog toga što je jedan list iz Danske objavio karikature kojima se vrijeđaju vjerski osjećaji muslimana.

Glasnogovornik sarajevskog MUP-a Zornić izjavio je da je zahtjev uputila "jedna fizička osoba" s kojom je tijekom dana obavljen razgovor.

Policija je upozorila organizatora da očekuje poštivanje svih obveza koje proistječu iz Zakona o javnom okupljanju.

Poglavar Islamske zajednice (IZ) u BiH Mustafa Cerić tijekom dana je izjavio da se IZ ograđuje od ovakvih prosvjeda jer smatra da su isprike muslimanima ponuđene diplomatskim kanalima dostatne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙