FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo financija opovrgnulo navode o postojanju tajnog računa

ZAGREB, 10. veljače 2006. (Hina) - Ministarstvo financija opovrglo jedanas optužbe SDP-ovih zastupnika o postojanju tajnog računa te naveloda od 1999. u Ministarstvu financija postoji evidentiran inozemniračun koji je zadnji put korišten 2001. kada ga je Vlada premijeraRačana koristila za drugu fazu privatizacije HT-a.
ZAGREB, 10. veljače 2006. (Hina) - Ministarstvo financija opovrglo je danas optužbe SDP-ovih zastupnika o postojanju tajnog računa te navelo da od 1999. u Ministarstvu financija postoji evidentiran inozemni račun koji je zadnji put korišten 2001. kada ga je Vlada premijera Račana koristila za drugu fazu privatizacije HT-a.

"Od otvaranja tog računa Državnoj je reviziji u svim proteklim godinama predočen izvod i stanje na njemu", navodi u priopćenju Ministarstvo financija.

Ne odgovora ni tvrdnja da o predmetnom računu ne postoji evidencija u Ministarstvu financija, jer je račun poimence naveden uz prikaz dolarskog salda i kunske protuvrijednosti u Popisu imovine i obveza Državne riznice od uspostave tog popisa 2002. godine. Taj račun je zadnji put korišten u listopadu 2001., kada ga je Vlada premijera Ivice Račana koristila za drugu fazu privatizacije HT-a. Nakon toga račun je u mirovanju, te po njemu nije bilo transakcija, stoji u priopćenju.

Saborski zastupnik Nenad Stazić izjavio je jučer na saborskoj sjednici da Vlada namjerno nije evidentirala inozemne račune kako bi, tajno, tim novcem kupovala lokalne vijećnike.

Njegove je navode na sjednici odbacio državni tajnik Ministarstva financija Ante Žigman, rekavši da su ustrojene evidencije svih deviznih računa u 2004., te da nema nikakvih skrivenih stanja i iznosa po tim računima.

Državna revizija je utvrdila da na računu u inozemstvu nije bilo nikakva prometa, rekao je ministar financija Ivan Šuker.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙