FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obitelj Pinochet uhićena zbog utaje poreza

SANTIAGO, 23. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Supruga i četvero djecebivšega čileanskog diktatora Augusta Pinocheta uhićeni su uponedjeljak zbog optužbe za utaju poreza, što je dio šire istrage outaji poreza i tajnih bankovnih računa u inozemstvu.
SANTIAGO, 23. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Supruga i četvero djece bivšega čileanskog diktatora Augusta Pinocheta uhićeni su u ponedjeljak zbog optužbe za utaju poreza, što je dio šire istrage o utaji poreza i tajnih bankovnih računa u inozemstvu.

Iz sudskih se izvora doznaje da je sudac Carlos Cerda naredio uhićenje Pinochetove supruge Lucie Hiriart kao i četvoro njezine djece pod optužbom da su "nepotpuno i zlonamjerno" ispunili poreznu prijavu koja se odnosi na milijune dolara.

Obitelj Pinochet će u pritvoru biti zadržana najjmanje do utorka, kada će prizivni sud odlučiti hoće li im biti odobren izlazak uz kauciju.

Pinochet je prošle godine optužen za utaju poreza na procijenjenju svotu od 27 milijuna dolara koje je sakrio na stranim bankovinim računima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙