FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 9. veljače 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 9. veljače 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt danas je potpisala zahtjev za izručenjem Dragana Vasiljković, u javnosti poznatijeg kao kapetan Dragan. U Ministarstvu pravosuđa se doznaje da je zahtjev za izručenje Vasiljkovića sastavljen u cijelosti prema smjernicama dobivenim od australskog državnog odvjetništva s ciljem ispunjavanja uvjeta za izručenje koji se traže u anglosaksonskom pravu prema kojemu postupaju nadležna australska tijela. Šibensko Županijsko državno odvjetništvo Vasiljkovića tereti da je kao zapovjednik jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojba, odnosno zapovjednik nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojba "Alfa", postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

ZAGREB - Nastavak jučer započete pojedinačne rasprave o četiri revizijska izvješća danas su u Hrvatskom saboru obilježile optužbe SDP-ovaca da Vlada u stavkama proračuna za 2004. nije navela 6,6 milijardi kuna, te da u poslovnim knjigama nije evidentirala devizne račune u inozemstvu. Najžešće kritike uputio je SDP-ovac Nenad Stazić koji je Vladu prozvao da namjerno nije evidentirala inozemne račune kako bi, tajno, tim novcem kupovala lokalne vijećnike. "To znači da je riječ o skrivenom novcu jer kada se kupuju vijećnici to se mora platiti s tajnih računa", poručio je Stazić, a, budući da se oglušio na zahtjev predsjedavajućeg Vladimira Šeksa da ne skreće s teme, zaradio je opomenu s oduzimanjem riječi.

KARLOVAC - Karlovačka policija priopćila je danas da je jučer pronađeno tijelo nestalog 48-godišnjeg Jure Močilca te da je očevidom utvrđeno da je ubijen. Tijelo je pronađeno u štali njegove obiteljske kuće u Gornjem Popovcu kod Slunja i prevezeno je na Patološki odjel Opće bolnice u Karlovcu na obdukciju, priopćeno je iz karlovačke Policijske uprave. Nestanak Jure Močilca, zadnji put viđena 30. siječnja, prijavljen je 1. veljače, a policija je radi potrage 3. veljače medijima dostavila njegovu fotografiju. Kriminalistička obradba se nastavlja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙