FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSU: SDP je u Splitu izgubio politički kompas

SPLIT, 7. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska stranka umirovljenikaodbacila je danas optužbe splitskog SDP-a da je HSU političkimnemoralom omogućio HDZ-u vlast u Splitu, zbog čega SDP traži noveizbore, ocijenivši da je SDP izgubio politički kompas.
SPLIT, 7. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska stranka umirovljenika odbacila je danas optužbe splitskog SDP-a da je HSU političkim nemoralom omogućio HDZ-u vlast u Splitu, zbog čega SDP traži nove izbore, ocijenivši da je SDP izgubio politički kompas.

"SDP-ovim biračima sada treba objasniti zašto su izgubili izbore pa je najlakše optužiti umirovljenike koji su se do zadnjeg trenutka držali predizbornog sporazuma sa SDP-om. Zašto (Marin) Jurjević javno ne kaže da je najvažnija odredba tog sporazuma bila ta da, ako koalicija osvoji vlast, ostaje zajedno, a ako ne, onda svatko ide svojim putom. HSU je izabrao svoj put, pristupivši HDZ-u i poduzetnicima", rekao je potpredsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Ante Kriletić na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu.

"U osam mjeseci, koliko smo u gradskoj vlasti, učinili smo više za umirovljenike nego Jurjević i njegova partija u 10 godina vladanja Splitom", kazao je Kriletić, dodavši da SDP nije uspio u namjeri da HSU veže uza se, što je, smatra, i glavni razlog SDP-ovih napada na umirovljenike.

Rekao je i da su SDP-ov bijes i podmetanja splitskim umirovljenicima sumrak socijaldemokracije u Hrvatskoj.

Nakon desetljeća vlasti u Splitu, SDP je postao oporbom upravo zbog Jurjevićeva autokratskog ponašanja, rekao je Kriletić u povodu optužbi da je HSU kao dio splitske koalicije SDP-HSS-HNS sklopio tajni sporazum s HDZ-om te tako izdao birače.

Kriletić, koji je zajedno s drugim predstavnikom umirovljenika u Gradskom vijeću Miljenkom Bobanom glasovao za HDZ-ova gradonačelnika Zvonimira Puljića, poručio je Jurjeviću da SDP nikada ni na gradskoj ni na državnoj razini nije vodio računa o interesima umirovljenika.

Također je istaknuo da su upravo Jurjević i SDP patentirali kupnju vijećničkih mandata i nepotizam te da je SDP bijesan na umirovljenike jer im je jasno da oni više ne žele biti njihovi, kako je kazao, politički robovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙