FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: koncert pulskog udaraljkaša Petra Čurića

SPLIT,9. veljače 2006.(Hina) - Pulski glazbenik, udaraljkaš Petar Čurićodržao je večeras u Pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja u Splitudva koncetra: veliki edukativni show koncert "Od baroka do rocka, odklasike do hip-hopa" te cjelovečernji koncert s izborom iz suvremenogsvjetskog repertoara.
SPLIT,9. veljače 2006.(Hina) - Pulski glazbenik, udaraljkaš Petar Čurić održao je večeras u Pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja u Splitu dva koncetra: veliki edukativni show koncert "Od baroka do rocka, od klasike do hip-hopa" te cjelovečernji koncert s izborom iz suvremenog svjetskog repertoara.

U prvom koncertu - "za sve učenike i studente te sve koji žele naučiti više o udaraljkama" - Čurić je pedagoško-scenskim performanceom publiku odveo na putovanje kroz fantastičan svijet udaraljki i bubnjeva, a upoznao ju je s baroknom, klasičnom i rock glazbom u aranžmanima za udaraljke i bubnjeve.

Čurić je uz svirku na raznim vrstama vibrafona, bubnjeva, latinskim udaraljkama, cajonu, marimbu..., izveo i predavanje u suvremenom i opuštenom stilu u vlastitu aranžmanu o razvoju takve vrste glazbe.

Kako je prije koncerta naglasio želja mu je "putovanjem kroz različite glazbene stilove najrazličitijih instrumenata udaraljki i bubnjeva uz interakcijski stimulans audio medija, u publici izazvati zaljubljenost u te magične instrumente kako bi tražila još".

Čurić je potom održao cjelovečernji koncert s izborom iz suvremenog repertoara za udaraljke što se trenutačno izvodi u dvoranama od New Yorka do Londona.

Izveo je tako djela Lipnera, Glentwortha, Alvareza, Bacha..., a u pratnji pulske klaviristice Vesne Ivanović - Ocvirk i skladbu "Dialogo" Đeni Dekleva - Radaković.

Petar Čurić rođen je u Puli 1979. godine, Glazbenu akademiju završio je u Velikoj Britaniji, a poslijediplomsko usavršavanje u SAD-u. Dobro je poznati izvođač u Los Angelesu, Londonu, Austriji i Italiji, ali i u istarskom Grožnjanu. Pobjednik je mnogobrojnih glazbenih natjecanja i sudionik najpoznatijih svjetskih ritam festivala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙