FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodan koncert japanskih bubnjara Ondekoza u "Lisinskom"

ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Rasprodane su ulaznice za koncertejapanske trupe bubnjara Za Ondekoza 28. i 29. siječnja u Koncertnojdvorani Vatroslava Lisinskog, pa je dodan još jedan, u ponedjeljak 30.siječnja, izvijestila je danas koncertna agencija "Nota".
ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Rasprodane su ulaznice za koncerte japanske trupe bubnjara Za Ondekoza 28. i 29. siječnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, pa je dodan još jedan, u ponedjeljak 30. siječnja, izvijestila je danas koncertna agencija "Nota".

Bubnjarska trupa Za Ondekoza posebna je, ne samo po taiko bubnjanju koje seže do 8. stoljeća, već i po načinu života i svom geslu - trčanje, bubnjanje i ples na Zemlji.

Od tradicionalnih japanskih instrumenata oni na koncertima koriste nekoliko vrsta taiko bubnjeva (uključujući jedan težak 400 kilograma), shakuhachi (flauta of bambusa), te različite udaraljke i zvona.

Prema učenju Sogakuron, u koje vjeruju članovi trupe, trčanje i glazba su jedno. Oni svakodnevno vježbaju, sviraju, trče maratone, i provode strogu disciplinu.

Za Ondekoza je spojila tradiciju i povijest s problemima modernog društva, u smislu isticanja jedinstva duhovnosti i materije

Skupinu je 1969. osnovao Tagayasu Den na otoku Sado, okupljajući grupu mladića zasićenih gradskim načinom života.

Prvi tzv. maraton performance Za Ondekoza su imali 1975., kada su se članovi trupe, odmah nakon trčanja Bostonskog maratona, popeli na pozornicu i počeli svirati.

Specifični su i po maraton turnejama, od kojih je jedna trajala tri godine, od 1990. do 1993. godine. U 1071 dan turneje, skupina je nastupila na 355 koncerata i otrčala 14.910 kilometara.

Prvi maraton imali su 2001. kada su pretrčali 600 kilometara, od otoka Sado do planine Fuji, na čijim obroncima žive.

Sljedeći izazov za trupu je turneja "Daleko putovanje" - kroz čitavu Kinu, čiji se kraj očekuje 2008. na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Na internet stranici Japanskog veleposlanstva u Hrvatskoj doznaje se da nastupima u Zagrebu Za Ondekoza započinje ovogodišnju europsku turneju. To je njihovo drugo predstavljanje u Hrvatskoj, nakon dva prošlogodišnja rasprodana nastupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙