FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Simfonijski koncert orkestra Opere riječkog HNK

RIJEKA,24. siječnja 2006.(Hina) - Orkestar Opere Hrvatskog narodnogkazališta "Ivana pl. Zajca" Rijeka večeras je pod ravnanjem NadeMatošević održao simfonijski koncert uz soliste na klaviru IvanaSkrta, Kristinu Bjelopavlović i Pavicu Gvozdić.
RIJEKA,24. siječnja 2006.(Hina) - Orkestar Opere Hrvatskog narodnog kazališta "Ivana pl. Zajca" Rijeka večeras je pod ravnanjem Nade Matošević održao simfonijski koncert uz soliste na klaviru Ivana Skrta, Kristinu Bjelopavlović i Pavicu Gvozdić.

Na programu su bili 2. koncert za klavir i orkestar u c-molu S. Rahmanjinova, Koncert za klavir i orkestar u A-duru W. A. Mozarta i 1. koncert za klavir i orkestar u e-molu F. Chopina.

Koncertni majstor je bio Romeo Drucker.

Simfonijski koncert dio je zagrebačkog ciklusa "Pianofortissimo" te će biti ponovljen u ovome gradu 26. siječnja.

Ivan Skrt rođen je 1981. u Šempetru blizu Nove Gorice u Sloveniji. Diplomirao je na Konzervatoriju "P. I. Čajkovski" u Moskvi.

Kristina Bjelopavlović rođena je u Zagrebu 1983. godine. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje se sada nalazi na poslijediplomskom studiju.

Pavica Gvozdić diplomirala je i magistrirala klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Osvajala je nagrade na brojnim uglednim međunarodnim natjecanjima. Nastupala je s brojnim vrhunskim dirigentima kao što su Lovro pl. matačić, K. Sanderling, C. Zecchi, A. Janigro i drugi. Dobitnica je važnih društvenih priznanja i nagrada u Hrvatskoj, kako godišnjih tako i za životno djelo. Redovita je profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te održava majstorske tečajeve u Europi i svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙