FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert u čast skladatelju Ljubi Kuntariću

OPATIJA,3. veljača 2006.((Hina)) - Koncert pod nazivom "Ta tvoja rukamala" posvećen skladatelju Ljubi Kuntariću održan je večeras uopatijskoj Kristalnoj dvorani hotela "Kvarner" kao prvi od događaja utrodnevnoj manifestaciji "Opatijske serenade".
OPATIJA,3. veljača 2006.((Hina)) - Koncert pod nazivom "Ta tvoja ruka mala" posvećen skladatelju Ljubi Kuntariću održan je večeras u opatijskoj Kristalnoj dvorani hotela "Kvarner" kao prvi od događaja u trodnevnoj manifestaciji "Opatijske serenade".

Na koncertu je izvedeno dvadesetak zabavnoglazbenih skladbi iz Kuntarićevog opusa, uglavnom popularnih kompozicija iz 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća. Nastupili su neki od najpopularnijih pjevača zabavne glazbe iz tog vremena, ali i oni koji su na scenu stupili nekoliko desetljeća kasnije.

Velike Kuntarićeve hitove "Ta tvoja ruka mala", "Autobus Calypso", "Sretan put", "Ti i ja" i druge otpjevali su, među ostalima, Elvira Voća, Toni Kljaković, Beti Jurković, Višnja Korbar, Marko Novosel, Goran Karan, Massimo i Gabi Novak.

Ljuboslav Ljubo Kuntarić rodio se u Čakovcu 1925., a živi i radi u Voloskom pokraj Opatije. Studirao je i diplomirao građevinarstvo, kojim se profesionalno uvijek i bavio. Usporedno se školovao glazbeno te je sredinom prošlog stoljeća počeo skladati zabavnoglazbene kompozicije. Kasnije je skladao veliki broj sakralnih i djela ozbiljne glazbe.

Poznat je i kao autor filmske glazbe te mjuzikla, a njegova "Karolina Riječka" izvedena je u riječkom HNK "Ivana pl. Zajca" s Radojkom Šverko u naslovnoj ulozi.

Dobitnik je oko 70 festivalskih nagrada, primio je odličje Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića i nagradu Grada Opatije za životno djelo.

Manifestacija "Opatijske serenade" nastavlja se sutra koncertom na kojem će popularni hrvatski pjevači izvoditi izbor pjesama s prvih pet godina opatijskog festivala zabavne glazbe, od 1958. do 1962.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙