FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zacharias - jedan od najvećih interpretatora Mozartove glazbe u Lisinskom

ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Jedan od najvećih svjetskihinterpretatora Mozartove glazbe, pijanist i dirigent ChristianZacharias, uz Komorni orkestar Lausanne te sopranisticu RachelHarnisch, nastupit će 31. siječnja navečer u Koncertnoj dvoraniVatroslava Lisinskoga, izvijestio je organizator koncerta.
ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Jedan od najvećih svjetskih interpretatora Mozartove glazbe, pijanist i dirigent Christian Zacharias, uz Komorni orkestar Lausanne te sopranisticu Rachel Harnisch, nastupit će 31. siječnja navečer u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga, izvijestio je organizator koncerta.

Na prvom ovogodišnjem koncertu iz ciklusa Svijet glazbe, u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb, na programu je reinterpretacija koncerta iz 1783. s djelima W. A. Mozarta.

Christian Zacharias nakon pijanističke karijere u mnogim svjetskim koncertnim dvoranama, 1992. započeo je i svoju dirigentsku karijeru predvodeći Orkestar de la Suisse Romande.

Od tada je dirigirao brojnim vodećim svjetskim orkestrima - Bamberškim simfonijskim orkestrom, Filharmonijom iz Los Angelesa, Filharmonijskim orkestrom Francuskog radija, Škotskim komornim orkestrom i Dresdenskom filharmonijom.

S Komornim orkestrom Lausanne, čiji je umjetnički direktor i šef-dirigent, od 2000. ostvario je niz uspješnih svjetskih turneja te snimio mnoge nosače zvuka s djelima Mozarta, Schumanna i Michaela Haydna.

Švicarska sopranistica Rachel Harnisch bila je najprije članica ansambla Bečke državne opere, a 2000. pjevala je Paminu u Bernu i Zuerichu te Micaelu u Genfu.

Na koncertnom podiju, pod vodstvom je Claudija Abbada pjevala Mozartove arije u Salzburgu te Nonovu Prometej suitu u Berlinu i New Yorku. Nastupala je i u Muenchenu, u milanskoj Scali te u Erfurtu i Heiligenstadtu.

Dobitnica je Kulturne nagrade Kantona Wallis i Europske nagrade za promicanje kulture. Snimila je Mozartove arije s Claudiom Abbadom za tvrtku Deutsche Grammophon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙