FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska glazbena mladež priredila koncert u Mozartovu čast

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - U povodu 250. obljetnice rođenjajednog od najvećih skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta uzagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga održan jeprigodni koncert koji je organizirala Hrvatska glazbena mladež.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - U povodu 250. obljetnice rođenja jednog od najvećih skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga održan je prigodni koncert koji je organizirala Hrvatska glazbena mladež.

Simfoničari HRT-a, pod ravnanjem Mladena Tarbuka, u prepunoj Dvorani izvodili su arije iz Mozartove opere Figarov pir, a protagonisti su bili Alen Ruško, Martina Gojčeta Silić i Marija Kuhar.

Osim tih vrsnih glazbenika, događaj su upotpunili i plesači polaznici Škole za ritmiku i ples "Ane Maletić" u koreografiji Jasne Tarbuk.

Osim članova Hrvatske glazbene mladeži iz Zagreba, današnjem glazbenom događaju nazočni su bili i članovi Hrvatske glazbene mladeži iz 12 hrvatskih gradova.

Predsjednica Hrvatske glazbene mladeži Naima Balić na početku koncerta zahvalila je nazočnima te naglasila da se ovim koncertom Hrvatska glazbena mladež pridružuje proslavi današnjeg 250. rođendana W. A. Mozarta, koji se obilježava diljem Europe i svijeta.

Glavni grad Hrvatske obilježit će 250. godišnjicu rođenja glazbenoga genija i večerašnjim predavanje o Wolfgangu Amadeusu Mozartu akademika Ante Stamaća.

Opera zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta izvest će svečanu predstavu opere "Čarobna frula" pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića i u režiji Georgija Para.

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog večeras će Zagrebačka filharmonija održati koncert pod ravnanjem austrijskog dirigenta Ralfa Weikerta.

Godina 2006. proglašena je u svijetu Mozartovom godinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙